Cariere

 Ca si colaborator, ne dorim să fim transparenți în ceea ce priveste modul de organizare și funcționare al businessului și, pe de altă parte, să le oferim o experiență plăcută tuturor tinerilor interesați să ne cunoască. În același timp, vrem să participăm responsabil la formarea lor în carieră, să le oferim șansa de a-și forma experiența necesară și posibilitatea să ne aleagă, în cunostință de cauză, și să crească alături de noi, prin programele de dezvoltare personală si profesională, la care au acces personalul Nord Property Real Estate.


 1.Povestea Nord Property Real Estate:

 


Istoria Nord Property este in primul rand – o poveste, un vis, a unui antreprenor care a reusit să-și împărtăsească această pasiune și să creeze una din cele mai competitive agenții de pe piața imobiliară. Fondata in anul 2021, cu sediul principal in Bucuresti, Nord Property isi expune modelul de afacere care se bazeaza in primul rand pe cresterea înterna și cea externă, ceea ce implica posibilitatea de a integra în permanentă noii veniți.


 Pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă imobiliare e cea care ne aduce împreună;

Nord Property este o companie vibrantă, cu o echipă formată din profesioniști, pregătiți zi de zi pentru o activitate dinamică;

Ne mândrim cu o dezvoltare continuă, cu o baza solidă și cu diversitatea ofertelor, ele reprezentând cheia succesului nostru;

 


Nord Property Real Estate este o companie unde oamenii pot crește împreună, suntem pasionați de relații de lungă durată, fiind dedicați succesului acestora, indiferent unde ii duce călătoria vieții lor. Suntem locul unde toți colegii noștri se pot conecta și avansa în carieră.


 2. Care sunt abilitățile necesare unui agent imobiliar

 

Desigur că pentru ca o tranzacție să fie considerată un succes atât pentru intermediar, cât și pentru vânzător și cumpărător, agentul imobiliar trebuie să aibă o serie de abilități.


 Aptitudinile sociale sunt un atu

 

Având în vedere că lucrezi cu oamenii, este necesar să îi cunoști, să le descifrezi cât mai bine nevoile și să știi să comunici pe limba fiecăruia. Empatia, asertivitatea, te ajută să identifici uşor emoţiile celorlalţi și să te calibrezi în funcție de ele. De asemenea, un agent imobiliar trebuie să aibă capacitatea de a exprima ferm ofertele și de a prezenta beneficiile ținând cont de așteptările vânzătorului/cumpărătorului, dar fără să riște comisionul sau profitul agenției. 


 Negocierea și comunicarea trebuie să fie puncte cheie

 

Un agent imobiliar trebuie să știe să își antreneze aceste două calități zilnic, prin ceea ce face, nu doar la nivel profesional, ci și personal. Să fie un bun negociator cu cei mici, de exemplu, sau un bun comunicator în cadrul familiei. Să știe să „intermedieze” unele conversații și să îi facă plăcere să discute cu cei din mediul său. 


 Un agent imobiliar știe să elaboreze strategii profitabile pe termen lung

 

Succesul unei tranzacții nu ține doar de abilitățile de comunicare ale unui agent imobiliar, ci și de strategia pe care o dezvoltă. Astfel, el trebuie să fie permanent informat cu privire la colegii din acest sector, alte agenții imobiliare, prețurile concurențiale. De asemenea, este necesar să aibă o viziune pe termen lung și să își creeze parteneriate și legături personale cu oameni care lucrează în agenții publice, bănci, birouri de administrare, notariate și alte locuri pe care le accesează destul de des. 


 Un agent imobiliar se dezvoltă în permanență

 

Piața imobiliarelor este dinamică, în continuă schimbare, de aceea agentul imobiliar trebuie să fie la zi cu știrile din acest sector. Știe la timp ce modificări apar în legislație, este la curent cu evoluția agențiilor concurente, cunoaște ultimele trenduri și cerințe în materie de terenuri, garsoniere, apartamente.


 Are o imagine profesională impecabilă

 

Prima impresie contează. Ne place sau nu, imaginea pe care o afișăm poate da încredere omului din fața noastră. Așa că un agent imobiliar trebuie să fie atent la detaliile ce țin de modul în care se îmbracă, atitudinea corporală, dar și tonusul mental. 


 Nu în ultimul rând pe lista abilităților necesare unui agent imobiliar putem trece: adaptarea permanentă la schimbare, flexibilitatea, productivitatea, capacitatea de a stabili prioritățile și de a-și organiza un program clar și constant, capacitatea de a-și gestiona corect timpul. Toate acestea, combinate cu  pasiunea pentru exercitarea profesiei pot aduce orice agent imobiliar în topul performanței. 


 De asemenea, un agent imobiliar are responsabilitatea de a cunoaște și de a respecta politica și strategiile agenției, să nu dezvăluie concurenților baza de date privind activitatea agenției, să respecte legislația în vigoare. În plus, odată ce o persoană contactează un agent imobiliar în vederea unei colaborări, acesta trebuie să furnizeze clienților ofertele, informațiile cu privire la prețul zonei respective și să stabilească un preț corect și profitabil de ambele părți. 


 3. Care sunt responsabilitățile unui agent imobiliar

 

În primul rând, jobul de agent imobiliar presupune atât muncă de teren, cât și de birou, astfel, printre principalele responsabilități vei găsi:


 Studierea continuă a pieței imobiliare în scopul cunoașterii imobilelor propuse de către proprietari spre tranzacționare (vânzare/închiriere);

Găsirea unor nișe pentru dezvoltarea portofoliului de clienți și de noi parteneriate;

Studierea cererii de servicii din partea clienților (proprietari, cumpărători, chiriași, investitori);

Dezvoltarea propriului portofoliu de clienți, conturarea unei baze de date;

Punerea la punct a unui portofoliu de clienți și menținerea legăturii cu ei;

Vizionarea și evaluarea imobilelor, terenurilor și a spațiilor care urmează să fie vândute prin intermediul agenției;

Completarea fișei imobilului pentru fiecare imobil ofertat;

Promovarea ofertelor din portofoliu prin diverse mijloace;

Identificarea persoanelor care doresc să facă achiziții imobiliare;

Contactarea vânzătorilor și a cumpărătorilor pentru stabilirea unor întâlniri care să faciliteze tranzacționările; 

Negocierea prețului final de vânzare sau închiriere;

Urmărirea derulării și finalizării tranzacțiilor intermediate prin firmă; 

Verificarea tuturor documentelor necesare pentru finalizarea tranzacției. 

 


4. De ce să alegi postul de agent imobiliar?

 

Trebuie să știi că un agent imobiliar înseamnă un îndrumător către casa visurilor, un lucru cu impact foarte mare în aventura vieții. Sunt multe avantaje venite cu acest job iar noi vrem să ți le prezentăm pe cele mai importante dintre ele.


 Primul avantaj al unei cariere în imobiliare este că nu există un plafon superior al veniturilor. Dacă în orice altă meserie, poți atinge un venit maxim pe care îl încasezi sau superiorul are grijă să îți schimbe grila salarială când câștigi prea mult, în imobiliare, cu cât închei mai multe tranzacții, cu atât obții un venit mai mare.

Nu sunt multe meserii în care să îți poți lua o zi liber fără să ți se simtă lipsa. Ca agent imobiliar, se poate să ai un program flexibil, pe care să îl organizezi în funcție de cum dorești; chiar dacă mai multe ore lucrate înseamnă o implicare mai mare, agenții imobiliari au această independență.

Pentru a avea satisfacția, plăcerea privirii clienților mulțumiți când își văd visul împlinit, achiziția casei unde își vor petrece majoritatea timpului, un lucru care te va face să te simți împlinit și mândru că ai fost acolo pentru realizarea acestui lucru.

 


Alătură-te comunității noastre și hai să vezi câte putem face, împreună!

Formular de contact

Cod securitate
Loading...